مدیرعامل ازکیوام، با تاکید بر اهمیت حمایت از نوآوری در صنعت فینتک، از موانع متعددی همچون دخالتهای غیرکارشناسی بانک مرکزی، نبود زیرساختهای اعتباری مدرن و سرکوب قیمتی در حوزه تامین مالی بهعنوان چالشهای اصلی توسعه کسبوکارهای لندتک نام برد.
محمدمهدی مومنی مدیرعامل ازکیوام، در خصوص چالشهای پیش روی صنعت فینتک گفت: یکی از موضوعات مهم، عدم دخالت بانک مرکزی در مدلهای کسبوکار و بهروزرسانی آنها با مدلهای جدید است. متأسفانه بانک مرکزی و سایر نهادهای رگولاتور، به دلیل عدم شناخت از نیازهای واقعی مشتریان، همواره مسیر ریسکگریزی را در پیش میگیرند و به نیازهای مردم و بازار برای خدمات نوین توجه کافی ندارند.
او ادامه داد: اعمال فشارهای اقتصاد دستوری و قیمتگذاری دستوری نیز از دیگر مشکلات این صنعت است. اگر این ذهنیت در رگولاتورها تغییر کند، احتمال بهبود شرایط وجود دارد.
مومنی با اشاره به موضوع تامین مالی در کسبوکارهای لندتک بیان کرد: در حوزه تامین مالی، نرخهای دستوری و سرکوب قیمتی شرایط را برای تامین مالی بسیار پیچیده و سخت کرده است. این مسئله یکی از موانع جدی در توسعه بازار ما است.
مدیرعامل ازکیوام افزود: از سوی دیگر، نبود زیرساخت اعتباری کامل و توزیعشده در کشور نیز چالشی اساسی است. فرهنگ استفاده از خدمات اعتباری و توسعه زیرساختهای مرتبط با آن میتواند به رشد صنعت لندتک کمک کند، اما در حال حاضر این زیرساختها ناقص هستند.
او با بیان اینکه بانک مرکزی، بهعنوان مهمترین نهاد تأثیرگذار، نه تنها به توسعه این صنعت کمکی نکرده، بلکه به دلیل نبود هدفگذاری مناسب برای فینتک و روحیه آتشنشانی و ریسکستیزی، با سنگاندازی و ممانعت، آسیبهای جدی به کسبوکارهای لندتک وارد کرده است، تاکید کرد: ما در کشوری زندگی میکنیم که به دلیل نبود خدمات اعتباری مدرن، از نظر شاخصهای دسترسی به خدمات اعتباری در وضعیت بسیار نامطلوبی قرار داریم. این در حالی است که کسبوکارهای لندتکی، بهجای تقدیر و حمایت، با موانع زیادی روبرو هستند.
مومنی در پایان خاطرنشان کرد: وجود کسبوکارهای لندتک فرصتی برای بهبود فضای خدمات اعتباری در کشور است. ما به تغییر نگاه رگولاتورها و حذف دخالتهای غیرکارشناسی نیاز داریم تا بتوانیم در این مسیر به نتایج مطلوب برسیم و دسترسی به خدمات اعتباری را برای مردم بهبود دهیم.